Ny adgangskode til MitID

Har du glemt din adgangskode, eller er din adgangskode blevet spærret, skal du oprette en ny adgangskode.

Din adgangskode er en måde at bekræfte din identitet på. Derfor skal du aktivere din nye adgangskode, præcis som du aktiverer fx en MitID app eller kodeviser.

Vælg, hvordan du vil lave en ny adgangskode:

Har du MitID app, kan du logge på MitID.dk og lave en ny adgangskode på din profilside. Husk, at du først kan ændre i dine profiloplysninger 1 time efter du er logget ind, og har anmodet om at ændre dine oplysninger.

Hos Borgerservice får du udleveret en aktiveringskode, som du skal bruge til at aktivere din nye adgangskode.

Husk, at hos Borgerservice skal du identificere dig med gyldig legitimation for at få hjælp til en ny adgangskode. Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op.

Find din nærmeste borgerservice og bestil tid

Medbring gyldig legitimation

Læs mere

Det er vigtigt, at du vælger en god og sikker adgangskode, som er nem at huske, men svær at gætte for andre. Husk, at du aldrig må dele din adgangskode med andre. Din adgangskode er privat, og hvis den er sikker, så er du også.

Brug kun din MitID adgangskode på MitID

Mange bruger den samme adgangskode flere steder. Det er et problem, for hvis en kriminel kender den adgangskode, har han eller hun adgang til alle de steder, hvor du bruger den.

Vælg en stærk adgangskode

Din MitID adgangskode skal være på mindst 8 tegn. Her er en nem vej til en stærk og sikker adgangskode:

1. Vælg et huskeord.
  2. Lav en sætning, hvor hvert bogstav i dit huskeord er første bogstav i et nyt ord.
  3. Afslut med et tal.

Eksempler på huskeord og adgangskoder:

• Huskeordet BOG kan blive til adgangskoden BingoOgGolf5
  • Huskeordet MOBIL kan blive til adgangskoden MorOdaBliverILandsbyen2
  • Huskeordet SJOV kan blive til adgangskoden SomJegOpleverVitser8

Lav dit eget huskeord og din egen adgangskode.

Skriv aldrig din adgangskode ned

Del aldring din adgangskode med andre

Har du allerede fået en aktiveringskode, kan du aktivere din adgangskode nu.

Indtast aktiveringskoden, sammen med dit bruger-ID til MitID

Aktivér din adgangskode her