Få aktiveringskode til MitID app

Du kan aktivere eller genaktivere en MitID app ved at indtaste en aktiveringskode sammen med dit bruger-ID. Det gælder både den første, en ny eller en ekstra MitID app. Er din aktiveringskode udløbet, skal du have ny. Aktiveringskoden kobler appen til dit MitID og dit mobilnummer.

Af sikkerhedsmæssige årsager går der går 1 time fra du logger ind på din MitID profil, og til du kan redigere dine oplysninger.

1. Log på MitID.dk
  2. Tryk på Se under Identifikationsmidler på profilsiden
  3. Tryk på Tilføj i boksen "Tilføj identifikationsmiddel"
  4. Tryk på Anmod om adgang
  5. Tryk på Log ud

Vent 1 time - du får besked når du får adgang

1. Log på MitID.dk igen efter 1 time
  2. Tryk på Se under Identifikationsmidler på profilsiden
  3. Tryk på Tilføj i boksen "Tilføj identifikationsmiddel"
  4. Vælg MitID app i listen
  5. Siden "Aktivér din MitID app" åbner.
  6. Find aktiveringskoden på siden. Du kan evt. skrive den ned. Du kan kun bruge aktiveringskoden til at aktivere én app.

Du er nu klar til at aktivere MitID app med aktiveringskoden

Hos Borgerservice kan du få udleveret en aktiveringskode til MitID app. Du skal identificere dig med gyldig legitimation for at Borgerservice kan udlevere aktiveringskoden. Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op.

Find din nærmeste Borgerservice og bestil tid

Medbring gyldig legitimation

De fleste telefoner kan scanne et pas, men har du ikke en telefon der kan det, kan du låne en andens telefon, fx en pårørendes telefon eller en arbejdstelefon fra Borgerservice. Ingen personlige oplysninger bliver gemt eller lagret på den telefon, du har lånt.

Når du har scannet dit pas og identificeret dig på den lånte telefon, vælger du, at du vil aktivere appen "På en anden telefon/tablet". Nu får du en aktiveringskode, som du skal indtaste i den MitID app, som du henter ned på din egen telefon.

Få aktiveringskoden på en lånt telefon - med dit pas

Gå til næste trin - Aktiver MitID app med aktiveringskode

Aktiver MitID app med pas

I stedet for at aktivere MitID app med en aktiveringskode, kan du aktiver eller genaktiver MitID app ved at scanne dit pas i appen.

Aktiver MitID app med pas