MitID bruger-ID

Dit bruger-ID er et det, du identificerer dig med, når du logger på eller godkender med MitID.

Dit bruger-ID er personligt og må ikke deles med andre - med én undtagelse: Hvis du selv kontakter MitID support, borgerservice eller din bank angående MitID, må du godt oplyse dit bruger-ID, så den pågældende medarbejder kan slå dig op i MitID.

Dit bruger-ID er personligt. Lad være med at dele dit bruger-ID med andre – undtagen hvis du selv henvender dig til din bank eller til MitID support for at få hjælp.

Glemt bruger-ID

Glemt bruger-ID

Har du glemt dit bruger-ID, kan du få det oplyst ved at:

• logge på med NemID og selv se dit bruger-ID
  • møde op i borgerservice
  • kontakte support
Sådan får du oplyst dit glemte bruger-ID

Et godt bruger-ID er et, du kan huske, og som også er sikkert. Her er eksempler på bruger-ID, som du nemt kan huske, og som samtidig er så lange, at andre ikke nemt kan gætte dem:

• stine!vinder!altid:o)
  • peter78frahaderslev
  • signesnye#id

Der er ikke forskel på store og små bogstaver i dit bruger-ID.

Et bruger-ID skal opfylde følgende kriterier for at blive godkendt:

• Det skal indeholde 5–48 tegn.
  • Det må kun indeholde disse tegn (det samme tegn må gerne forekomme flere gange):
  • abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå0123456789{}!#$ ^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum.
  • Det må ikke være det samme som dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal.
  • Det må ikke starte eller slutte med mellemrum.
  • Det må ikke være optaget af en anden MitID bruger.

Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.