Sådan logger du på og godkender med MitID chip

MitID chip er til dig, der skal godkende med MitID mange gange dagligt.

Når du logger på eller godkender med din MitID chip (fx på skat.dk eller borger.dk), skal du gøre følgende:

1. Indtast dit bruger-ID. Indtast din adgangskode, hvis du bliver spurgt til den.
  2. Tilslut din MitID chip til din computer, tablet eller smartphone og godkend.

Du godkender på én af følgende måder afhængigt af den enhed, du sidder med:

• USB-ledning:
    Forbind MitID chip til din computers USB-indgang med den medfølgende ledning. Tryk på knappen på din MitID chip.
  • Bluetooth:
    Forbind (pair) din MitID chip til din computer, tablet eller smartphone. Tryk på knappen på din MitID chip.
  • Kontaktløs:
  • MitID chip har en indbygget NFC-chip som i de kontaktløse betalingskort.
  • Din computer, tablet eller smartphone skal have en indbygget NFC-chip.
  • Det er specielt relevant for IOS enheder som kun understøtter NFC i denne sammenhæng. Bluethooth kan ikke bruges.
  • Hold din MitID chip tæt på din enheds bagside for at godkende (typisk på den øverste halvdel). Hvis din enhed er beskyttet af et cover, er det sandsynligt at det skal fjernes midlertidigt så NFC-signalet kan overføres til enheden.
  • Du må ikke trykke på knappen på din MitID chip for at godkende - det vil slå NFC-funktionen fra.

Bemærk: Når du tilslutter din MitID chip til din enhed, vil der komme en besked fra dit operativsystem eller browser, der beder om tilladelse til at kunne godkende med MitID chip. Du skal give tilladelse, hvis du vil bruge MitID chip.

Praktiske råd:

• IOS understøtter kun NFC, når der etableres forbindelse til MitID chippen - ikke bluetooth. Derfor skal alle IOS brugere bruge NFC for at forbinde MitID chippen med deres enhed
  • Når du forbinder MitID chippen med IOS enheden må du ikke trykke chippens knap. Hvis du gør det, slår du NFC funktionaliteten fra.
  • Når MitID chippen forbindes med IOS enheden skal du placere chippen på enhedens bagside tæt på enheden og typisk på enhedens øverste halvdel. Er enheden beklædt med et cover kan det tjene et formål at fjerne coveret midlertidigt, da det kan forhindre forbindelsen mellem chip og enhed.
  • For at få Bluetooth til at virke på Windows/Android skal du huske at sætte forbindelsen op inden  aktivering/autentifikation.